Recht uw rug! Nu!

Met een goede zithouding voorkomt u talloze rugklachten.

Lage rugpijnen, nekpijn, RSI, pijnlijke schouders. Het zijn maar enkele van de vele kwalen die we ondervinden als we lange tijd zonder beweging achter een bureau hebben gezeten. Ze zijn tevens allemaal terug te brengen tot rugklachten die veroorzaakt worden door een slechte zithouding. We weten allemaal hoe heerlijk het is om even door te zakken in onze stoel, maar op lange termijn veroorzaakt dit vaak problemen.

Een goede zithouding is dus van enorm belang. Zeker als je elke dag urenlang aan een bureau spendeert. Je doet dat dan beter aan een ergonomische bureau die gepaard gaat met een ergonomische bureaustoel. Ze bestaan in verschillende uitvoeringen en hebben verschillende voordelen. Dankzij hun ontwerp kan u ergonomisch werken en zal u merkbaar minder last krijgen van de bovenstaande klachten.

Eén van de meest gebruikte technieken binnen de ergonomie op de werkvloer is het gebruik van in hoogte verstelbare bureaus. Deze hebben het dubbele voordeel dat u het bureau kan instellen zodanig dat deze net op elleboog-hoogte komt. Daarnaast kan u tijdens het werken vlot wisselen van een zittende naar een staande houding. Een erg belangrijke techniek binnen de ergonomie.

De juiste ergonomische bureaustoel kiezen: Alpha, Bravo of Logiq?

Er zijn een hoop verschillende ergonomische bureaustoelen. We geven er enkele mee!

Opdat je het overzicht niet zou verliezen tussen de vele mogelijk ergonomische bureaustoelen, bespreken we graag enkele modellen voor je. Het zijn telkens bureaustoelen die geproduceerd worden door Actiforce, een specialist in ergonomie.

De Alpha bureaustoel is dé klassieker onder de ergonomische bureaumeubels. Het is een rollende bureaustoel die een dubbele rugleuning heeft. Ook wel de split-back techniek genoemd. Stoelen met een enkele leuning kunnen nogal wat druk geven op de ruggengraat. Om deze te beschermen, wordt door de open rugleuning de druk verlaagd.

De Bravo stoel richt zich meer op de ondersteuning van de onderrug. Er is een extra flexibele rugleuning voorzien die een optimale steun geeft aan de laagste regionen van de rug waardoor je vanzelf de neiging krijgt om meer rechtop te gaan zitten.

De Logiq is een eenvoudigere vaste stoel die tracht het gewicht van de zitter zoveel mogelijk over het volledig zitoppervlak te verdelen. Ook dit is beter voor de onderrug.

Meer info over ergonomische bureaustoelen vind je op www.ergostyle.be.